Ruszmy to forum w końcu troszke... pomóżcie, logujcie sie i piszcie może nam sie uda...
Administrator
Jeden z pierwszych prekursorow muzyki hard rockowej w Polsce zalozony w '79 w Warszawie.
Jedynym stałym członkiem zespołu jest Wojtek Łuczaj Pogorzelski. Wokalisci ktorzy sie przewineli przez zespol to: Jaryczewski (obecnie Jary Band), Janowski (bez wielkiego sukcesu z singlem), Bieniak (podobnie), Wajk, Wałecki (obecnie Vintage), Czyżewski, Zybała - Strzelecki. Troche wokalistow sie przewinelo nawet mozna bylo spotkac Pawla M±ciwode znanego obecnie ze Scorpions. Nagrali kilka dobrych plyt: OZ, Reda noc±, Z milosci do R'n'R, Terapia, Ballady, Parszywa 13, Co na to ludzie i koncertowe dvd ze Spodka.
Ktory wedlug Was wokalista najlepiej pasowal do zespolu, ktora plyta najlepsza, ktory utwor?
Administrator
Słodka napisał:
Najbardziej lubię ich utwór "WIerzę, że moja bezsenno¶ć Twoja jest", płyta o tym samym tytule też jest ok
utwor dedykowany Ryskowi
Zbanowany
tak dedykowany ze Pogo nawet nie wie o tym
Administrator
bartolini1313 napisał:
tak dedykowany ze Pogo nawet nie wie o tym
to dlaczego jest podpisane we wkladce "dedykuje Ry¶kowi Riedlowi" to co Pogo nie oglada wlasnych plyt?
zeby nie bylo
Zbanowany
ja za to polecam Ci koncert OZ ze Stodoły, gdzie w wywiadzie z Pogo, padlo pytanie wlasnie o ten utwor i czy jest on dedykowany Ry¶kowi. a Pogo odpowiedział: bardzo mozliwe ale nic mi przynajmniej o tym nie wiadomo
i so ziom?
Administrator
bartolini1313 napisał:
ja za to polecam Ci koncert OZ ze Stodoły, gdzie w wywiadzie z Pogo, padlo pytanie wlasnie o ten utwor i czy jest on dedykowany Ry¶kowi. a Pogo odpowiedział: bardzo mozliwe ale nic mi przynajmniej o tym nie wiadomo
i so ziom?
dobra ale ktory koncert ze Stodoly?
Zbanowany
ten ostatni jaki wyszedl na dvd z 11 kwietnia
Administrator
to dlaczego jest podpisane na plycie? a wiesz ze jest takie cos jak chwyt marketingowy? nigdy nie wierzy sie do konca w to co ci ktos napisze albo powie
Zbanowany
sugerujesz ze to wymyslilem, czy ze Pogo klamie?
Administrator
to co przepraszam bardzo on nie patrzy na wlasne plyty? ja bym zalwazyl nagrywajac plyte ze jest napisane "dedykuje Ryskowi Riedlowi" zreszta chyba byl przy produkcji okladki. Albo jest to wywiad przed wydaniem plyty Bezsennosc albo po prostu wytnij mi ten fragment i pokaz. Chyba kazdy idiota by zalwazyl ta dedykacje
Zbanowany
podaj mi tylko program ktorym moge przeorbic to z DVD na .avi i czym to potem poci±ć i nie ma sprawy
a ten wywiad jest juz PO plycie "bezsennosc"...
a swoja droga polecam ten koncert